Uputstvo za pristupanje Gugl učionici (preko telefona)

1. Na telefonu pronađemo aplikaciju Google

2. Dodirnemo slovo u gornjem desnom uglu (na telefonu smo uvek prijavljeni na neki od naloga)

3. U novom prozoru odaberemo opciju Dodaj još jedan nalog

4. Na telefonu mora postojati zaštita (čime otključavate ekran kada se zatamni) u vidu brojevne šifre ili oblika. Sada je potrebno uneti šifru telefona (pin ili oblik). Sledi provera informacija.

5. Ako je provera pina (ili oblika) prošla, dolazimo do dela gde unosimo imejl adresu koju smo dobili iz škole (sa @osnjegos.edu.rs) i kliknemo na Dalje

6.Sledi unos lozinke koju smo dobili iz škole (možemo označiti prikaži lozinku kako ne bismo pravili greške pri unosu), a zatim opet kliknemo Dalje

7. Na ekranu dobrodošlice dodirnemo Prihvati (verovatno će pitati i za našu ulogu- treba odabrati učenik)

8. Sledi unos lozinke koju sami smišljamo i to u dva polja (neophodno je zapamtiti tu lozinku jer ćemo se u buduće sa njom logovati)

9. Sledi prihvatanje uslova korišćenja i nakon toga smo dodali i logovali se na novi školski nalog (slovo u gornjem desnom uglu se promenilo, ili boja u kružiću).

10. Otvaramo aplikaciju Gugl učionica. Ukoliko u gornjem desnom uglu nije ikonica naloga koji smo malopre dodali- to znači da je aktivan drugi nalog. Dodirnemo ikonicu (najčešće slovo u kružiću)

11. Odaberemo naš novi školski nalog (koji smo malopre dodali) i automatski ulazimo u učionicu.

12. Neophodno je dodirnuti plus u donjem desnom uglu kako bismo dodali predmete

13. Unesemo kod predmeta i dodirnemo dugme pridruži me. Korake 12. i 13. ponavljamo za sve predmete.

Ukoliko je potrebno da se vratimo na privatni nalog, krećemo od prvog koraka- ali ne dodajemo novi nalog već biramo jedan od ponuđenih.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Send a Message